אין כמו להתחיל את הבוקר באופן מושלם, אנחנו מלאי אנרגיה ושמחה, יודעים בדיוק מה עלינו לעשות, הכל מאורגן ומתקתק בדיוק לפי הזמנים, האומנם?
הדבר הראשון בכל מה שנוגע לביצוע רוטינת בוקר מושלמת הוא שצריך להבין שאין כזה דבר מושלם, אנחנו אומנם רוצים אותו אבל כל ניסיון להשיג אותו רק יעכב אותו יגזול מאיתנו אנרגיות רבות וזמן יקר, ולכן אנחנו צריכים להחליף את "מושלם" בלהיות יעילים ואפקטיביים עם הזמן והמשאבים שלנו.
עם כל הכבוד למנטור כזה או אחר או טרנד פופולארי שנראה שכולם פועלים לפיו, כל אחד הוא שונה ונמצא סיטואציה שונה בחייו האישיים והעסקיים, האחריות למצוא את הרוטינה הטובה ביותר עבורנו היא בסופו של עניין ניסוי, תהייה והתאמתה לנקודות זמן בחיינו.
כל אחד וה"חבילה" שלו.
ניהול משימות וזמן הוא קודם כל הבנה של מי אנחנו, יש מגוון של משתנים שצריכים להילקח בחשבון:
איזה טיפוס אנחנו? מספיקות לנו 4 שעות שינה וקמים כמו נמרים או צריכים 8 שעות שינה וקמים עייפים
האם אנחנו כאלו שקמים טורבו בבוקר או צריכים לקחת את הזמן?
מהיכן אנחנו עובדים? משרד בייתי או משרד חיצוני? או אולי בכלל נמצאים בשטח רוב היום
מהו המצב המשפחתי שלנו
ואלו רק כמה דוגמאות לשוני בין כל אחד ואחד ולצורך בהתאמת רוטינת הבוקר וניהול הזמן באופן כללי בצורה אינדיבדואלית ואפקטיבית.
הרגלים לבוקר אפקטיבי:
המוח שלנו אוהב הרגלים, זה מקל עליו, הוא צריך סדר בדברים וחשוב לשמור על ההרגלים הללו בעיקר בשעות הבוקר, אבל צריך גם גמישות כי בלעדיה לא באמת נוכל להתמודד עם כל מה שאנחנו צריכים לעשות, ובדרך כלל זה לא מעט.
התעוררו בשעה קבועה – שעה שמותאמת לכם, אין טעם להתחיל את היום בחמש בבוקר אם השעון הביולוגי שלכם לא מותאם לכך, חשוב להבין שלקום בחמש בבוקר, רק בגלל שזה טרנד יכול להיות אסון מבחינת התפוקה היומית ואף לגרום לנזק בריאותי לאורך זמן. רוב בני האדם צריכים בממוצע 7-8 שעות שינה ביום כדי לתפקד בצורה מיטבית במשך היום, אם בכל זאת בחרתם להתעורר בחמש בבוקר, התאימו את שעת השינה שלכם.
תזונה – ארוחת בוקר, צום, קפה, שייק, תה, מים עם לימון הכל הולך, ישנן גישות שונות וגם בנושא
זה אין אמת מוחלטת, קבעו את התזונה המותאמת לכם, לפי המטרות התזונתיות שלכם, העדפות או לוח הזמנים בבוקר.
מסכים – נסו לא להשתמש במסכים מיד כשאתם מתעוררים יכול לעזור לכם להתחיל את היום
עם פחות הסעות דעת.
תכנון – הקדישו לא יותר מרבע שעה לתכנון בכל יום, התייעלות עסקית נכונה והמשך ביצוע רוטינת בוקר בצורה טובה ממשיכים עם תכנון של היום, הבנה של מהן המשימות שיש לבצע, לפי רמת חשיבותן, אם ניהול ועריכת רשימות לוקח לכם יותר מרבע שעה ביום סביר להניח שאתם מכורים לעריכת רשימות, תתי רשימות וכל דבר פשוט מתעדים, אולי אתם אפילו קצת "מתחמקים" לבצע, אז יש מצב שאתם בעודף, שמוביל בסופו של דבר לחוסר אפקטיביות ובזבוז זמן.
משימות – כאלו שדורשות ריכוז ומשימות שנוטים לדחות, מחקרים מצאו כי הספק העבודה שלנו בשעות הבוקר גבוה פי 2 משעות אחה"צ ולכן מומלץ לבצע משימות שדורשות ריכוז ומשימות שנוטים לדחות בשעות בבוקר.
זמן לבלת"ם – כשמתכננים את סדר היום ובמיוחד את רוטנית הבוקר, חשוב להשאיר זמן לבלת"מים. תמיד יש סבירות למצבים לא מתוכננים, יש תקלות כאלו ואחרות שצריך להתמודד איתן ולכן חשוב להשאיר גם להם זמן כך ששגרת הבוקר לא תפגע.
זמן הוא המשאב היקר ביותר שיש לנו
זה הדבר היחיד שלעולם לא נוכל לקבל בחזרה
אנחנו יכולים לעבוד יותר קשה, להרוויח יותר כסף
אבל אי אפשר באמת להרוויח יותר זמן
ולכן עלינו להפנים שאנחנו צריכים להשתמש בו בחכמה.